17 Ağustos 2010 Salı

TÜRKİYE'NİN YILDIZLARI

Şimdi arkanıza yaslanın bir bardak çay ya da kahve alın elinize ve yavaş yavaş kendinizi yazıya teslim edin. İnanıyorum ki; bu yazıyı okuduktan sonra hayatla ilgili bazı fikirleriniz kökten değişecek.
Önce hafızalarımızı zorlayalım ve Popstar Ajdar'ı analım makine mühendisi bir gencimizin işsizlikten bunalıp nasıl yıldız(!) olduğunu hatırlayalım. Popstar Bayhan' ı analım vb.
Daha da gerilere gidelim BBG Melih, Popstar Aylin vb.
Sonra başaranlara bakalım ve Beren Saat' i analım konservatuar mezunu olmadan da bu işin başarılabileceğini gösteren yetenekli ve zeki arkadaşımızı hatırlayalım. Akademi Türkiye Özgür, Survivor Uğur vb. başaranlar...
Arkadaşlar hiçbir başarı tesadüf değildir. Evet bu yarışmalarda kendini ve çevresini geliştirenler elbette yükselmeye devam edecektir. Bu anlamda eskiden düşündüğüm kadar katı düşünmüyorum. Dozajında olmalı ama böyle yarışmalar devam da etmeli.
Ancak durum şu; okumadan, öğrenmeden,araştırmadan da ünlü olabilirsiniz sabun köpüğü gibi unutulur gidersiniz ve emin olun hayata geri uyum süreciniz çok uzun zaman alır.
1980 sonrası gençlik olarak bizler televizyon internet vb. derken ipin ucunu kaçırdık. Bilgiye daha kolay ulaşmanın ve kendimizi geliştirmenin yerine kopyala yapıştır yöntemini seçtik.
Sonuç :) vahim elbette...
Kimimiz topçu kimimiz popçu kimimiz oyuncu olacağız derken bir de baktık ki tren çoktan kaçmış ve yaşlanmışız. Bu idealleri elbette yaşatacağız ama çalışmadan bir şey kazanılımıyor ve alt yapımız olmazsa çökmeye mahkumuz. Bu anlamda bir örnek olay anlatmak gerekirse;
1500 Kişi arasından ilk 10 a seçilirsiniz. Canlı yayında hata yapmadan 6 hafta tiyatro yarışmasında yer alırsınız. 7. Olarak elendikten sonra tekliflerin size geleceği söylenir ve ünlü de olmuşsunuzdur. Aradan haftalar geçer ama size kimse sahip çıkmaz durum bu işte. Eğer medeni cesaretniz biraz kaldıysa ve hala depresyona girmediyseniz kendi başınıza yapım şirketlerine gidersiniz ve rol istersiniz. Tabi verirlerse o da ufak bir rol olacaktır.
Bu tür yarışmalara katılmadan önce bunları hesaplayın asla ve asla sizden ve ailenizden başka kimse size destek olamayacaktır.
Gelelim Kahramanlara :)
Artık selam iletme zamanı gelmiştir.
Sayın Mustafa ALTIOKLAR Türkiye'nin Yıldızları 3' te jüri üyesiydiniz. Karşılığında yarışmacılar para kazanmazken siz iyi paralar kazandınız. Projelerinize tam gaz devam ettiniz. Söyler misiniz bana ve insanlara: Yarışmadan sonra yarışmacılardan kime rol verdiniz projelerinizde? Bildiğim kadarıyla hiç...
Sayın Gani MÜJDE Türkiye'nin Yıldızları 3' te jüri üyesiydiniz. Karşılığında yarışmacılar para kazanmazken siz iyi paralar kazandınız. Projelerinize tam gaz devam ettiniz. Söyler misiniz bana ve insanlara: Yarışmadan sonra yarışmacılardan kime rol verdiniz projelerinizde? Bildiğim kadarıyla hiç...
Sizleri Türk Toplumunun ve Medyasının vicdanına havale ediyorum. Kusurum olduysa affola :)
Örnek sonucundan da anlaşıldığı üzere, Şöhret yoluna girmek istiyorsanız bilin ki tek başınasınız...
Şimdi çayınızı ya da kahvenizi hala üzerinize dökmediyseniz boşunu mutfağa kaldırmayı unutmayın.
Sevgiyle Kalın.
EAÖ